A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

Хвороби, що передаються через насіння, та спосіб підбору протруйника

Важливою умовою отримання високих врожаїв усіх без винятку сільськогосподарських культур є захист його від хвороб. А як відомо, насіннєвий матеріал є джерелом інфекції багатьох хвороб рослин. На поверхні (наприклад, збудник летючої сажки) або всередині насінини (збудники фузаріозу, червоної гнилі, тощо) чи у міжнасіннєвому просторі можуть зберігатися життєздатні збудники хвороб, які спричиняють або за сприятливих умов здатні уражувати насіння, проростків і рослин (таблиця 1). Вважається, що до 60 % хвороб рослин передається з насінням.

08:25 29.07.2021

Перерахунок пенсій учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС з 01 липня 2021 року

Верховною Радою України 29 червня 2021 року ухвалено Закон України № 1854-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (далі - Закон № 1854) щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб” .

16:51 27.07.2021

Проєкт "Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їхніх сімей"

Із метою підтримки реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та зміцнення громад в Україні, Європейський Союз підготував нову ініціативу, яка допоможе ветеранам знайти роботу чи розпочати бізнес, реалізувати свій потенціал та бути корисними для своїх громад.

12:18 27.07.2021

ШАНОВНІ ПІДПРИЄМЦІ ШАБІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

З метою сприяння розвитку малого та середнього бізнесу та створення  інвестиційної та інноваційної привабливості, забезпечення стабільності, збалансованості та ефективності економічної регіональної політики, формування сприятливих умов для ведення бізнесу, зростання ділової активності регіону, в рамках дії меморандуму про співробітництво між Одеською обласною державною адміністрацією та громадською організацією «Всеукраїнська професійна асоціація підприємців» вказана громадська організація ініціює проведення зустрічей з підприємцями.

11:13 27.07.2021

Екскурсія до старовинної фортеці

Екскурсії  для школярів – чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про історію свого краю. Це – спілкування з однокласниками і друзями в невимушеній обстановці, коли є можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків.

08:08 27.07.2021

Про використання насіння сортів сільськогосподарських культур створених на основі генетично модифікованих організмів

Генетично модифіковані (ГМ) рослини – рослини, генетичний матеріал яких  (послідовність ДНК) був штучно замінений методом генної інженерії.  На даний час, використання генетично модифікованих організмів регулюється Законом України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів».

09:00 22.07.2021

Злісний карантинний бур’ян – амброзія полинолиста.

Навесні з’являються сходи однорічної трав’янистої рослини на перший погляд дуже привабливої,   ажурної, але вкрай небезпечної,  яка завдає немало клопоту  аграріям, городникам та пересічним громадянам  — амброзії полинолистої.

11:41 20.07.2021

Завершився ІІ (обласний) етап Всеукраїнської гри “Сокіл”-“Джура-2021”

З 22 по 25 червня 2021 року на базі комунального закладу «Саратський дитячий оздоровчий заклад «Сонячний» проходив ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Цьогорічна Гра присвячена 30-річчю незалежності України.

14:47 30.06.2021

Робіть вибір овочевих та баштанних культур правильно!

З метою недопущення в обіг насіння овочевих, баштанних, квітково – декоративних, багаторічних трав, садивного матеріалу та саджанців повідомляємо, що відповідно до  Закону України “Про насіння та садивний матеріал» та правил торгівлі на ринках забороняється продаж насіння с/г культур без результатів лабораторного випробування.

09:21 29.06.2021

Всесвітній день боротьби з посухами та опустелюванням

17 червня - Всесвітній день боротьби з посухами та опустелюванням. Здавалося б, Україна - не Африка. Але, тим не менше, засухи, спека, дефіцит води стають все частішими в нашій країні. І це призводить до втрати чорноземів та до ризику для врожаїв. Які причини цього та що робити, аби у нас не з’явилася своя Сахара?

08:30 17.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь