A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

Чорнобиль-найбільша техногенна катастрофа ХХ ст.

Чорнобиль-найбільша техногенна катастрофа ХХ ст.

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. На 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце . Потужний циклон проніс радіоактивні речовини територіями Литви, Латвії, Польщі, Швеції, Норвегії, Австрії, Фінляндії, Великої Британії, а пізніше – Німеччини, Нідерландів, Бельгії.

09:29 27.04.2023

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

    Всеукраїнська програма ментального здоров’я «ТИ ЯК?», створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської, для подальшого надання послуг з психосоціальної підтримки для громадян, які потребують таких послуг.

14:09 26.04.2023

До річниці боїв за північ в Україні стартувала кампанія #МістаГероїв

До річниці боїв за північ в Україні стартувала кампанія #МістаГероїв

     До річниці звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України стартувала медіакампанія під назвою «Міста Героїв».      Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року дійсно стало важливою подією для народу України та всього світу. Це стало свідченням, що українська армія та народ здатні боротися за свою незалежність та територіальну цілісність. Це також показало, що Росія не є такою сильною, якою її можуть сприймати, і що її дії загрожують не тільки Україні, але й міжнародній стабільності та безпеці.     Говорячи про звільнення півночі, не забуваємо про те, що оборона України тривала на багатьох напрямках. Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на півдні, на землі і на морі, дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на півночі. Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на півночі.      Звільнівши Північ, українці побачили, що окупанта можна вигнати. Сили оборони продовжили рух на півдні України. Звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України звільнивши Харківщину, ми отримали впевненість, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей. Росіяни стверджували, що їхня втеча з Київщини – це “акт доброї волі”. Цими заявами вони намагалися прикрити ганебність своєї поразки, яку цілком і повністю забезпечили Сили оборони і безпеки України своїми відважними та вмілими діями.      В рамках кампанії ми відзначаємо не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України. Важливо зазначити, що це було можливо завдяки наполегливості та мужності тисяч військових та добровольців, які боролися проти окупантів, та завдяки підтримці всіх українців, які виражали свою підтримку та відданість державі. Звільнення цих територій - це тільки початок, і Україна продовжує працювати над тим, щоб повернути відчуття безпеки та стабільності своїм громадянам та забезпечити належний розвиток країни. #МістаГероїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили близьких та вірили в Україну, а тому змогли перемагати.

12:58 27.03.2023

22 БЕРЕЗНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ ЗБЕРЕЖИ ВОДНІ РЕСУРСИ

22 БЕРЕЗНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ ЗБЕРЕЖИ ВОДНІ РЕСУРСИ

Прості кроки по збереженню водних ресурсів, які може зробити кожен:  вчасно закривати кран на кухні чи у ванній кімнаті - берегти десятки літрів чистої води;  користуватися пральною та посудомийною машинами при повному завантаженні;  віддавати перевагу душу замість ванної;  вимикати воду під час чищення зубів; користуватися унітазом з двома режимами зливу;  не використовувати фосфатні миючі засоби, бо фосфати призводять до загрозливого «цвітіння» водойм;  не засмічувати водойми побутовими відходами;  не мити машини на берегах річок та озер. Ви не тільки зекономите власні кошти, а й подбаєте про майбутнє своїх дітей, які мають право пити чисту воду. Пам’ятайте, що якісна вода - це основа вашого здоров'я!

11:45 22.03.2023

Представники місцевого самоврядування Одеської області розпочали навчання новим методам вирішення конфліктів  для посилення згуртованості

Представники місцевого самоврядування Одеської області розпочали навчання новим методам вирішення конфліктів для посилення згуртованості

Методикам використання діалогових підходів під час проведення консультацій з громадськістю навчалися представники 10 громад Одеської області під час заходу, що відбувся 11 березня 2023 року в місті Одеса.

15:47 13.03.2023

Шабівська сільська рада інформує!

Шабівська сільська рада інформує!

ВСЕСВІТНЯ ПРОДОВОЛЬЧА ПРОГРАМА ООН планує надати фінансову допомогу особам, які мають статус та отримують соціальну допомогу одинокої мати та малозабезпеченої сімї  (особам, яким здійснюється призначення та виплата допомоги Б-Дністровською РДА). Повідомляємо про те, що на Ваші телефони будуть приходити СМС-повідомлення з посиланням на сайт для проведення самостійної реєстрації та подачі заявки. Реєстрація відбудеться до 28.02.2023 року.

17:45 24.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь