Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Заходи до Міжнародного дня сім’ї

Дата: 17.05.2024 12:27
Кількість переглядів: 100

Фото без описуСім’я – це компас, який веде нас. Вона є джерелом натхнення для досягнення великих висот і нашого комфорту, коли ми іноді сумніваємося

 Бред Генрі


ТРЕНДІВ буремні часи ми як ніколи відчуваємо, що сім'я – наша опора, підтримка, джерело ресурсу і безумовної любові. Сім'я, як "первинна клітинка суспільства", має найбільший вплив на психологічне, а часто і фізичне здоров'я, щастя та благополуччя її членів, виховання дітей, які у сім'ї отримують перші і найстійкіші уявлення про всі аспекти приватного та суспільного життя, моральні цінності, моделі поведінки, тощо.

14 травня з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї (15 травня)  психологом Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Оленою ЧУМАК спільно з спеціалістами Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб Юлією ВОРОНІНОЮ та Ольгою ВЗГЛЯДОВОЮ проведено тренінг «Сімейні цінності».

Також в рамках діяльності кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA, модератором кіноклубу Ольгою ГОРОДЕЦЬКОЮ продемонстровано трагікомічну історію режисера Меліса Унері «Таткова донечка». Дана історія розриву між турком Ченґізом, який мешкає у Фінляндії, та його 26-річною донькою Мелісою, напівфінляндкою за походженням. Їхні стосунки руйнуються, коли Меліса переїздить до Туреччини, аби почати самостійне життя. Нездатність чоловіка змиритися з тим, що його донька вирвалася на свободу, призводить до того, що вона віддаляється від батька. А він, у свою чергу, після того, як декілька років уникав візитів до Туреччини та своєї владної матері, заради зустрічі з Мелісою їде в Стамбул. Але, окрім доньки, там він змушений зустріти також свою матір та турецького хлопця Меліси.

16 травня психологом відділу Оленою ЧУМАК для суб’єктів пробації проведено тренінг «Сім’я і довіра». Під час тренінгу поглибили знання про цінності сім'ї, про шанобливе ставлення до рідних і близьких, а також створювали комфортні ситуації для творчого самовираження, проявляли творчу активність. Також акцентовано увагу про недопущення такого негативного явища як домашнє насилля.

Є таке народне українське прислів’я – «Без сім’ї немає щастя на землі». Напевно, кожен із нас усвідомлює, який глибокий зміст закладено в цьому простому, на перший погляд, вислові. Тож наприкінці тренінгу всі прийшли до висновку, що до сімейних цінностей в першу чергу відносяться любов, взаєморозуміння, підтримка та повага один до одного; що сім'я повинна залишатися основною складовою суспільства.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь