A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Пресконференція у межах форуму «Україна. Рік 2024»

Дата: 26.02.2024 16:30
Кількість переглядів: 48

Фото без описуОзброєння України, посилення ППО, втрати, контрнаступ, мобілізація, розширення зернових коридорів, ситуація з Придністровʼям та плани на 2024 рік. У неділю Володимир Зеленський дав пресконференцію у межах форуму «Україна. Рік 2024».

Коротко про основне:

За словами Президента, інформація від західних та російських ЗМІ про “сотні тисяч загиблих українських військових” не відповідає дійсності. 31 тисяча українських військових загинула в цій війні. Кожен загиблий та загибла - велика втрата для нас.

Щодо ситуації з Придністровʼям, то голова держави зазначив, що Молдова не зверталася до України з проханням про допомогу у Придністров’ї. Президент не впевнений, що мешканці Придністров’я підуть на те, щоб просити про "приєднання" до Росії наступного тижня.

Серед ключових тем і затримка допомоги від США. Україна розраховує на підтримку Конгресу США. Під час зустрічі з сенаторами Президент України поінформував представників обох партій, що допомога потрібна протягом місяця. Йдеться передусім не про фінансову допомогу, а про зброю. Також Президент наголосив, що суттєво переламати ситуацію на користь України може надання західними партнерами систем ППО.

Мобілізація в Україні триває з перших днів війни. За словами Президента, попереднє законодавство про мобілізацію не співпадає практично з реаліями війни. Наразі в Україні щодо мобілізації проводиться не реформа, а впроваджуються додаткові норми до чинного закону, щоб давати бійцям можливість відпочити.

Президент переконаний, що нинішня ситуація на фронті не свідчить про те, що Україна перебуває у найслабшому моменті.

Крім того, під час пресконференції Президент заявив, що Україна розглядає можливості розширення зернових коридорів, зокрема, з відкриттям судноплавства у Миколаєві. У цьому Україні може допомогти Туреччина.

Президент також зауважив, що третій рік повномасштабної війни – переломний. Від нього буде залежати формат закінчення війни. Тому консолідуємо зусилля на всіх рівнях заради спільної мети. Робимо все для Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь