A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ЗАПУСК ІНІЦІАТИВИ «ІНКЛЮЗИВНЕ ВІДНОВЛЕННЯ ЗА ЛІДЕРСТВА ГРОМАД» (CLIR)

Дата: 30.01.2024 10:36
Кількість переглядів: 53

26 січня 2024 року у Києві відбувся офіційний запуск ініціативи “Інклюзивне відновлення за лідерства громад (CLIR)”, в межах якої 19 територіальних громад України отримають експертну підтримку у сталому,  інклюзивному, соціальному та економічному відновленні.    

Вважаємо за перемогу, що з 1070 громад України до числа 19 громад увійшла Шабівська сільська територіальна громада  Одеської області.

Представники Шабівської територіальної громади, сільський голова Павло ПАВЛЕНКО та заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Наталя ГРЕЧАНОВСЬКА, взяли участь у запуску ініціативи за участі Посла Канади в Україні Наталки Цмоць, команди CLIR, посольства Канади в України, міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, представників проєктів міжнародної технічної допомоги в Україні, та  продемонстрували необхідність для громади в експертній підтримці  таких напрямків, як стратегічне управління та планування, партнерства з міжнародними організаціями, залучення зовнішніх інвестицій, в тому числі для реконструкції та будівництва очисних споруд, сонячних електростанцій на об’єктах критичної інфраструктури, реконструкції об’єктів енергетики, газопостачання громади, будівництва сміттєпереробного підприємства, будівництва та облаштування укриттів в освітніх та дитячих закладах, розвиток соціальних послуг і багато інших аспектів.

Завдяки плідній співпраці, 26 січня 2024 року Павлом ПАВЛЕНКО  було підписано  Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Канади стосовно канадської програми співробітництва та допомоги громаді. Предметом якого є надання міжнародної технічної допомоги Шабівській територіальній громаді, у розробленні та реалізації реформ та політик, орієнтованих на її мешканців.

Павло Павленко в період стратегічної сесії з командою CLIR та керівним складом Alinea International та SURGe під час  обговорення подальшої співпраці, особисто провів перемовини з експерткою некомерційної інженерної організації  Water Mission Інною Марищенко, стосовно необхідності  встановлення систем очистки питної води на території Шабівської територіальної громади, що є пріоритетним для забезпечення її сталого розвитку та покращення якості життя мешканців. Під час перемовин були обговорені питання партнерської підтримки та досягнуто порозуміння, щодо початку співпраці в частині надання міжнародної підтримки в отримання системи очистки води.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь