A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Повідомлення RASFF стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції

Дата: 24.11.2023 14:58
Кількість переглядів: 129

Фото без описуБілгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 20 листопада 2023 року № 2023.8018 стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції.

Експортером є DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський район, Київська обл.).

Як встановили служби Греції, цитрусові мають пестицид диметоат, допустима норма якого перевищена у 33 рази. Через це греки не дозволили розміщувати отриману партію мандаринів у своїх магазинах і супермаркетах. Препарати на основі пестициду диметоату мають 3 клас небезпеки для людини і 1 клас небезпеки для бджіл.

Довідка.

Диметоат — це пестицид, який не дозволений для використання в Європейському Союзі Він належить до класу фосфорорганічних сполук (складний ефір фосфорної кислоти). Має системну активність, кишкову і контактну дію. Є інгібітором холінестерази, діючи на нервову систему та викликаючи пригнічення дихання та серцевої діяльності. Завдяки системній дії проникає всередину рослин і знищує шкідників.

Добриво диметоад застосовується для боротьби з рослиноїдними кліщами, попелицями, трипсами й іншими сисними шкідниками на багатьох сільськогосподарських культурах.

Попереджаємо операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: вул. Лиманьска, 116, с. Бритівка, Білгород-Дністровський     р-н, Одеська обл., 67755, e-mail: bdnes-udpss@ukr.net, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь