Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Облаштування укриття в адміністративній будівлі Шабівської сільської ради в с.Шабо

Дата: 22.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 181

Наша організація ГО «Первинна ветеранська організація при Шабівській сільській раді» даною ініціативою надає підтримку відділу освіти Шабівської ТГ.

Ми маємо досвід з реалізації соціальних проєктів, тільки в 2023 році нами реалізовано  3 проєкти: поточний ремонт та облаштування фельдшерсько-акушерського пункту на селі, поточний ремонт та облаштування укриттів в закладі загальної середньої освіти та дитячому навчальному закладі, створення на базі укриттів секцій боксу, кімнат патріотичного виховання. Між нашою громадською організацією та Шабівською сільською радою укладено Меморандум про співпрацю.

Захист та комфорт є невід’ємним компонентом безпечного освітнього процесу. Наша мета - створити безпечні, комфортні та сучасні умови для перебування учасників навчального процесу Опорного закладу «Шабівський ЗЗСО I-III ст.» та «Шабівський ЗЗСО I-III ст.»

Проєкт з облаштування укриття в адмінбудівлі Шабівської сільської ради с. Шабо, створить сприятливі умови для 921 учасника навчального процесу, це учні, вчителі та технічний персонал. Справа в тому, що два найпотужніших закладів освіти в с.Шабо, не передбачають взагалі підвальних приміщень, які могли б слугувати хоча б найпростішим укриттям для дітей. Тому вирішено передбачити укриття в адміністративній будівлі Шабівської сільської ради, яка знаходиться поруч з закладами освіти, де діти з шкіл зможуть навчатися в дві зміни.

Загальна площа укриття становить 743 м2, в укритті можливо перебувати одночасно до 500 осіб. Крім того, належно облаштоване укриття слугуватиме безпечним місцем і для жителів с.Шабо, що проживають поруч. На сьогоді Шабівська сільська рада за рахунок місцевого бюджету вже закінчує проведення необхідних ремонтних робіт в укритті загальною площею 500 м2.

В разі належного облаштування укриття в адміністративній будівлі Шабівської сільської ради», навчання учнів двох Шабівських закладів освіти буде проводитися офлайн в дві зміни.

У такому разі учні, вчителі та технічний персонал, зможуть бути у безпеці та перебувати у комфортних умовах під час оголошення повітряної тривоги, оскільки це один з дієвих варіантів захисту наших дітей та населення під час загрози ракетних обстрілів та безпеки під час навчання.

Саме офлайн формат дає учням соціалізацію, хоч на кілька годин вони матимуть можливість зустрітися з однолітками, під час тривог не перебуватимуть наодинці зі своїми страхами.

Даний проєкт не лише про безпеку, а й про освіту та соціалізацію учнів, забезпечення психологічної стійкості учасників навчального процесу. На сьогодні необхідно терміново облаштувати укриття, так як відсутні умови для перебування в ньому. Планується не тільки створити безпечні місця для навчання, а і облаштувати кімнату для розваг, аби покращити емоційний та психологічний стан дітей, ми хочемо щоб укриття функціонувало не тільки під час оголошення «повітряної тривоги» а і у разі її відсутності.

Які цілі та завдання стоять перед проєктом?

Створення безпечних, комфортних та сучасних умов для перебування учасників навчального процесу Опорного закладу «Шабівський ЗЗСО I-III ст.» та «Шабівський ЗЗСО I-III ст.», забезпечення їх психологічної стійкості та соціалізації, шляхом належного облаштування укриття в адміністративній будівлі Шабівської сільської ради, силами членів ГО "Первинна ветеранська організація при Шабівській сільській раді" спільно з керівництвом Шабівської сільської ради, протягом двох місяців.

Який детальний план та алгоритм реалізації проєкту?

·        Зібрати кошти на реалізацію проєкту

·        Обрати відповідні товари

·        Укласти договори з постачальниками

·        Придбати і доставити обладнання та матеріали для укриття

·        Монтаж та установлення обладнання

·        Облаштувати 1 укриття

·        Відновити офлайн навчання учнів Опорного закладу «Шабівський ЗЗСО I-III ст.» та «Шабівський ЗЗСО I-III ст.»

·        Публічно звітувати про реалізацію проєкту

Які визначені ключові показники ефективності проєкту (КРІ)?

Придбано та встановлено обладнання і матеріали, облаштовано 1 укриття в адміністративній будівлі Шабівської сільської ради, 921 учасник навчального процесу матиме змогу навчатися офлайн, буде забезпечено їх безпеку та покращено психологічний та фізичний стан.

Фото без опису

Фото без опису

Ризики та складнощі в реалізації задумки

Організаційні ризики:

1. Зміна раніше узгоджених вимог та поява додаткових вимог з боку замовників та партнерів

2. Затримка постачання обладнання згідно графіку

Людські ризики: Міграція основних виконавців проєкту

Фінансово-економічні: Стрімка зміна курсу валют

Форс мажорні: Ескалація військових дій, ракетні обстріли

У команді достатньо учасників, які можуть замінити виконавців проєкту без значного впливу на результат. Буде здійснюватись постійна комунікація з постачальниками та орг.місц.сам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь