Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Увага! У харчових добавках з Польщі виявили новітній харчовий інгредієнт — холіну альфосцерат, який може бути небезпечним

Дата: 19.07.2023 12:29
Кількість переглядів: 135

   Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення стосовно виявлення несанкціонованого новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерат (α-GPC) у харчових добавках з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland) до України (отримувач: ТОВ «СПОРТЕР», вул. Каховська 64, м. Київ, 02 002).

   Будьте уважні! Новітній харчовий інгредієнт — це харчовий продукт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку і повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

  У разі виявлення даного товару в обігу відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку (суб’єкти господарювання) зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів інформувати про виявлену невідповідність Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (вул. Лиманська, 116, с. Бритівка, Білгород - Дністровський район, Одеська область, 67755, e-mail:bilgdnestr@odesa.consumer.gov.ua )

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь