A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Робоча зустріч з волонтером уповноваженого органу з питань пробації: соціально – виховна робота з особами, яким встановлена кримінальна відповідальність за колабораційну діяльність

Дата: 13.07.2023 11:17
Кількість переглядів: 148

Фото без опису   Збройна агресія Росії проти України призвела до збільшення кількості засуджених за злочини проти основ національної безпеки. Одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну було ухвалено зміни до Кримінального кодексу України Законом від 3 березня №2108-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» було додано склад нового злочину - колабораційна діяльність.

   Колаборант – це особа, яка усвідомлено співпрацює з окупаційною цивільною чи військовою владою на шкоду власній державі.

   Колаборація – це умисна діяльність, коли людина фактично робить все, аби підірвати суверенітет держави і в тому числі - отримати з цього собі якийсь зиск.

   Сьогодні на обліку в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області перебувають особи, засуджені до альтернативних видів покарань за злочини проти основ національної безпеки та за колабораційною діяльністю.

   12 липня 2023 року співробітниками уповноваженого органу з питань пробації було проведено робочу зустріч із волонтером  відділу пробації, щодо  визначення інструментів та особливостей проведення соціально виховної роботи (юридичного напрямку) з суб’єктами пробації з числа осіб, які вчинили злочини проти основ національної безпеки України.

   Крім того, в рамках соціально-виховної роботи, обговорили реалізацію застосування  диференційованого підходу в роботі із суб’єктами пробації, яка  має на меті підвищення ефективності виконання покарань, забезпечення наглядових та соціально-виховних заходів, спроможних вплинути на ціннісну орієнтацію, зміну поведінки та не скоєння нових кримінальних правопорушень підобліковими особами уповноваженого органу з питань пробації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь