A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Формування здоров’язбережувальну компетентність»

Дата: 13.03.2023 13:29
Кількість переглядів: 145

Під психоактивною речовиною розуміється будь-яка хімічна речовина, здатна при однократному прийомі змінювати настрій, фізичний стан, самовідчуття й сприйняття навколишнього, поводження або інші, бажані з погляду споживача, психофізичні ефекти, а при систематичному прийомі - психічну й фізичну залежність.

7 березня 2023 року в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі проведена лекція на тему: «Формування здоров’язбережувальну компетентність», з метою формування навичок особистісної  профілактики проблем, пов’язаних із вживанням наркотичних засобів. Груповий захід проведений провідним інспектором уповноваженого органу з питань пробації Альоною Боболєвою спільно з лікарем наркологом КНП «Білгород-Дністровська міська багатопрофільна лікарня» Білгород-Дністровської міської ради» Володимиром Покітко.

Лікар нарколог розповів присутні, щодо психоактивних речовин належать: алкоголь, наркотичні речовини, окремі лікарські та інші засоби. Акцентував свою увагу на тому, що залежність розглядається як хронічне захворювання, а не брак волі чи прояв поганого характеру. Крім того, Володимир Покітно повідомив, що в Україні впроваджені програми, спрямовані на підтримку людей, що живуть із наркотичною залежністю. Зокрема, це програма замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) і програми зменшення шкоди. Програми фінансуються коштом державного бюджету і реалізуються за підтримки міжнародних донорів, тому лікування є повністю безкоштовним для пацієнта

          Провідний інспектор уповноваженого органу з питань пробації закінчила груповий захід словами письменника Семюеля Джексона «Пута звички є надто слабкими, аби їх можна було помітити до того моменту, коли вони стають надто міцними, щоб їх можна було розірвати».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь