A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Побутові споживачі Одещини забезпечені світлом лише 6 годин на день через низькі ліміти, − ДТЕК

Дата: 25.01.2023 16:18
Кількість переглядів: 145

Фото без описуВ Одеській області тривають відключення світла, пов’язані з дефіцитом електроенергії після атаки рф 14 січня. НЕК Укренерго щодня встановлює операторам системи розподілу ліміт на споживання електроенергії для збереження роботи енергосистеми.

Протягом останнього тижня Одеській області доводять на день ліміт споживання електроенергії близько 625 МВт. Це − 48% від потреби всієї області в потужності за нормальних умов роботи енергосистеми — 1295 МВт. Нічний ліміт доводять в середньому 440 МВт. Це − 34% від потреби області.

Через такі ліміти в Одеській області вночі з 00:00 і до 07:00 застосовуються екстрені відключення світла. Вдень з 07:00 до 00:00 − графіки стабілізаційних відключень.

Доведений ліміт розподіляється між трьома ключовими категоріями споживачів: побут, промисловість та критична інфраструктура.

За умов вищезазначеного ліміту на потреби критичної інфраструктури спрямовується 312,5 МВт потужності (25%), на промисловість, яка виконує важливі функції та не може зупиняти виробничі процеси, − 105 МВт (8%). На потреби населення та бізнесу лишається близько 208 МВт потужності (15%).

Такий ліміт дозволяє ДТЕК Одеські електромережі застосовувати для побутових споживачів графік стабілізаційних відключень: 3 через 6 (3 години зі світлом та 6 — без).

За формування лімітів для кожної області відповідає НЕК Укренерго. Контролює доцільність цих прорахунків для кожної області — Міністерство енергетики. Головна задача оператора системи розподілу — дотримуватися доведених лімітів задля збереження роботи енергосистеми в умовах дефіциту електроенергії.

Для забезпечення побутових споживачів Одеської області світлом більш, ніж 6 годин на день, мають бути переглянуті підходи до формування лімітів на рівні Міністерства та НЕК Укренерго.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь