A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

До уваги населення!

Дата: 28.11.2022 15:35
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Постійні відключення електроенергії впливають на те, що в оселях громадян холодильники не будуть працювати, що спричиняє порушення умов зберігання харчових продуктів. Охолоджені або заморожені продукти у такому разі можуть бути небезпечними для споживання людей. Вживання зіпсованих продуктів може привести до тяжких харчових отруєнь та суттєвого погіршення стану здоров’я.

Ось поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання:

  • Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче; у морозильній камері - нижче 0°С.
  • Завчасно підготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід.
  • Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.
  • Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Це можна зробити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

            Шановні споживачі! Підозрілу їжу ніколи не пробуйте на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, насторожує колір, запах, структура, краще викиньте її. Особливо це стосується харчових продуктів, які швидко псуються: м’ясо, риба, яйця, молочні продукти.

        Залишайтеся здоровими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь