A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Увага! Важлива інформація!

Дата: 28.11.2022 15:32
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Рекомендації для операторів ринку щодо зберігання харчових продуктів з дотриманням температурних режимів.

Наразі в регіонах України все частіше виникає ситуація, коли відсутня електроенергія через пошкодження електромереж або коли відбуваються віялові відключення систем електропостачання, що, в свою чергу, впливає на виробництво та/або обіг харчових продуктів.

Постійні відключення електроенергії є проблемними для багатьох виробників харчових продуктів, адже йде мова про збереження роботи підприємства та забезпечення умов виробництва, а це - зберігання сировини, дотримання технологічних процесів, зберігання готової продукції, тощо.

З огляду на ситуацію, яка складається через віялові відключення систем енергопостачання, рекомендуємо операторам ринку:

  • розробили додаткові заходи з метою забезпечення належних і стабільних умов виробництва та зберігання харчових продуктів;
  • при виробництві та обігу харчових продуктів посилити контроль за дотриманням умов зберігання (температури, часу зберігання). Під час вимкнення електроенергії важливо зберегти охолоджені або заморожені продукти безпечними для споживання;
  • забезпечити дотримання гігієнічних вимог;
  • забезпечити лабораторний контроль готової продукції;
  • по можливості, адаптувати роботу підприємства до графіків віялових відключень електроенергії;
  • для зменшення ризиків для підприємства одночасної втрати всієї продукції провести її перерозподіл по різних складах;
  • запастися генераторами та іншими енергоносіями на випадок тривалих відключень електроенергії;
  • переглянути процедури вилучення та відкликання невідповідної продукції та шляхи її утилізації.

             Основна відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів: на виробників, інших суб’єктів господарювання, які транспортують, зберігають, пакують або здійснюють обіг харчових продуктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь