A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Пам’ятка щодо дотримання затверджених Правил благоустрою території населених пунктів Шабівської сільської ради!

Дата: 19.10.2022 12:03
Кількість переглядів: 173

Фото без описуПам’ятка щодо дотримання затверджених
Правил благоустрою території населених пунктів Шабівської сільської ради!

 

         Звертаємось до мешканців Шабівської сільської територіальної громади, керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців з проханням підтримувати у належному стані власні та закріплені за ними території.

        Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень сільських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження правил благоустрою територій населених пунктів.

       На виконання цієї вимоги Закону рішенням Шабівської сільської ради №2/1044- VIII від 30 червня 2022 року затверджено Правила благоустрою території населених пунктів Шабівської сільської ради з метою забезпечення чистоти і порядку на території населених пунктів Шабівської сільської ради.

      Зазначеними Правилами визначені обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою, з метою забезпечення утримання території села у чистоті й належному стані.

        Благоустрій присадибної ділянки проводиться її власником або користувачем цієї ділянки.

   На прибудинкових територіях, територіях житлової та громадської забудови забороняється:

– створювати звалища та скидати сміття за межами відведених для цього місць;

– розміщувати та/або залишати будівельні матеріали (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельне сміття та відходи;

– складати та/або спалювати залишки рослинності та опале листя.

     Власники приватних, користувачі орендованих будинків повинні прибирати прилеглу територію від паркану домоволодіння до краю проїзної частини дороги.

   Підприємства, установи, організації, фізичні особи-підприємці забезпечують благоустрій та утримання в належному стані земельних ділянок, наданих їм на праві власності чи користування, відповідно до закону, цих Правил та інших нормативних актів.

Посадові особи підприємств, установ, організацій, фізичні особи-підприємці несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну та/або здоров’ю громадян на власних та закріплених за ними територіях, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За порушення правил благоустрою порушники будуть притягнені до адміністративної відповідальності, згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів), що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 грн., і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 грн. до 1700 грн.

Просимо Вас, шановні громадяни, керівники підприємств, установ та організацій, дотримуватися Правил благоустрою на території населених пунктів Шабівської сільської ради.

 

Фіксують порушення у сфері благоустрою уповноважені особи на складання протоколів про адміністративні правопорушення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь