A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ СВІДОМО НИЩИТИ ДОВКІЛЛЯ - ЗЛОЧИН

Дата: 20.06.2022 17:17
Кількість переглядів: 233

Фото без описуШановні жителі Шабівської територіальної громадиЦе вже не прохання, а ВИМОГА - досить палити траву! Ваші дії будуть прирівняні як допомога ворогу.

Шабівська сільська рада вже складає протоколи про адміністративні порушення та фіксує випадки підпалів з фото фіксацією незалежно від присутності правопорушників або власників.

Якщо ви помітите підпал сухої трави, очерету, побутового сміття проінформуйте про це поліцію або ДСНС, за наявності такої можливості зробіть фото або відео фіксацію та повідомте про осіб, які здійснюють підпали за телефонами: ДСНС - 101, Поліція - 102

Підпалювачі в умовах воєнного часу - злочинці! Підпал сухостою тепер карається, як диверсія.

В березні 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так, у ст. 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Для порушників передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

На сьогодні підпалювачі сухостою мало чим відрізняються від окупантів, бо вони також нищать нашу землю. При цьому роблять це свідомо.

Закликаємо бути свідомими та відповідальними, дотримуватись встановлених заборон та елементарних правил пожежної безпеки, адже одна іскра може спричинити масштабні пожежі та жертви серед населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь