A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Система захисту плодових насаджень на початку вегетації.

Дата: 06.05.2022 08:35
Кількість переглядів: 562

Фото без описуДля знищення шкідників, що зимують у різних стадіях на штамбах і скелетних гілках плодових дерев (каліфорнійська, комоподібна, несправжня щитівки, кліщі, попелиці, медяниці, листовійки, молі та інші), у період набрякання бру­ньок, за стійкої середньодобової плюсової температури повітря не нижче +4…5°С, провести обприскування насаджень зерняткових і кісточкових куль­тур водно-масляними емульсіями Препарату 30-Д Препарату ПС-30 (300-400 мл/20 літрів води) з витратою робочої рідини, 3-4 літри на дерево залежно від типу  насаджень з таким розрахунком, щоб добре «обмити» крони, штамби дерев і змочити по­верхню грунту під ними.

На початку розпускання бруньок у насадженнях яблуні і груші потрібно про­вести обприскування проти попелиць, медяниць, плодових довгоносиків, парші, борошнистої роси фунгіцидом Хорус 75 WG (3г/10 літрів) з додаванням інсектициду Актара 25 WG (1,4 г/10 літрів).

У приватних садах проти парші яблуні і груші, моніліозу кісточкових культур, кучерявості листків персика та інших хвороб на початку розпускання бруньок бажано провести обробки препаратами на основі міді Косайд 2000, ВГ (0,25-0,4кг/10 літрів води)при обробці препаратами на основі міді необхідно враховувати, що бакові суміші з цими препаратами недопустимі.

У фазі рожевого бутона та відразу після цвітіння  на площах плодових сім’ячкових  насаджень  проти парші, борошни­стої роси, попелиць, медяниць, довгоносиків, пильщиків, листовійок, молей та інших шкідників і хвороб проводять обприскування фунгіцидом  Скор 250 ЕС, к.е.(2мл/10 літрів води)   з додаванням інсектициду( Енжіо 247 SC 3,6 мл або Актеллік 500 ЕС 12 мл на 10 л води.)

У приватних садах у насадженнях нестійких проти борошнистої роси сортів яблуні перед цвітінням і в період цвітіння бажано вирізати пагони і суцвіття, уражені хворобою.

У насадженнях черешні й вишні у фазі відокремлення бутонів, а абрикоса й перси­ка  у фазі рожевого бутона провести обприскування проти моніліозу, клястероспоріозу, ко­комікозу, кучерявості листків, попелиць, плодових довго­носиків, листогризучих шкідників Хорусом 75 WG (3 г/10 літрів) + Скор 250 ЕС (2 мл на 10 л води) з додаван­ням Актеллік 500 ЕС (12 мл на 10 л води)

За слабкого захисту плодових культур від хвороб та шкідників в період до цві­тіння у насадженнях яблуні, груші та інших культур значної шкоди можуть завдавати плодові довгоносики, зокрема сірий бруньковий, яблуневий квіткоїд, казарка й букарка.

Останніми роками великої шкоди плодовим культурам завдають жуки оленки волохатої ( шкідники плодових культур), заселяючи квітки під час цвітіння рослин вони з’їдають пиляки, приймочку маточки і навіть пелюстки, внаслідок чого не утворюється зав’язь. Проти оленки волохатої дозволено за­стосовувати в садах інсектицид Каліпсо 480 SC (2,0–2,5 мл/10 л води).  Дуже важливо також обмежувати поширення в садах кульбаби та мати-й-мачухи, цвітіння яких збігається з цвітінням пло­дових дерев і приваблює жуків оленки.

Захисні обробки необхідно проводити дозволеними препаратами суворо дотримуючись правил техніки безпеки при роботі з пестицидами та агрохімікатами  згідно «Переліку пестицидів» та «Доповнення до переліку …».

 

Державний фітосанітарний інспектор                                               Лещук О.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь