A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Культура без бар’єрів

Дата: 19.01.2022 14:06
Кількість переглядів: 745

Фото без описуВідвідати музей, концерт, кінотеатр, прочитати книжку – думаю, очевидно, що ці нематеріальні цінності мають бути доступними для всіх українців. Незалежно від того, скільки їм років і в якому вони фізичному стані, мають маленьку дитину у візочку чи проблеми із зором або слухом.

 

І ось що нового в цьому напрямку за минулий рік:

- Із червня острів Хортиця – перший у країні безбар'єрний туристичний об'єкт, створений із турботою та повагою до потреб кожної людини. Тамтешні маршрути комфортні, незалежно від того, йдете ви на підборах, за руку з дитиною чи користуєтеся кріслом колісним.

- У грудні відчинив двері оновлений Музей Пінзеля у Львові. Тепер тут можна користуватися підйомником, взяти аудіогід, щоб вивчати роботи Йогана Георга Пінзеля на слух; читати описи на дотик та навіть торкатися скульптур, які спеціально для цього видрукувані на 3D-принтері.

- У серпні під гаслом безбар'єрності відбулася Міжнародна виставка фотомистецтва PHOTO KYIV. У фокусі фотохудожників були інклюзивність, різноманіття, потреба у створенні простору, комфортного для всіх.

- «Безбар’єрні історії, які надихають» – документальний мінісеріал із такою назвою ви легко знайдете на YouTube. Це розповіді про людей, які руйнують бар’єри – у власному житті, у бізнесі, відкривають нові можливості для себе й тих, хто навколо. До речі, анонсую вихід наступних 10 серій, стежте за новинами. Я дуже хочу, щоб про цих неймовірних українців дізналося якомога більше співвітчизників.

Це лише декілька прикладів того, як культура може ставати безбар’єрною. #УкраїнаБезБар'єрів

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь