A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Повідомлення про зміну тарифу на прийняття, видалення та захоронення побутових, виробничих та промислових відходів

Дата: 21.12.2021 08:09
Кількість переглядів: 290

Фото без описуВиробничий кооператив «ЕКОЛОГІЯ» бере участь у здійснені операцій поводження з  відходам, а саме видалення та захоронення включаючи витрати з операційної діяльності та фінансові витрати, пов’язані з основною діяльністю, із застосуванням нормативного методу на підставі державних і галузевих нормативів, а також з урахуванням економічно обґрунтованих планових витрат за попередній рік, прогнозу індексів цін підприємства та підставі планових кошторисів. 

Рішенням виконавчого комітету Шабівської сільської ради було погоджено Виробничому кооперативу «Екологія» тарифів на прийняття, видалення та захоронення побутових, виробничих та промислових відходів, який введений в дію з 01.02.2021 та становив:

  • побутові відходи – 32,20  грн.
  • виробничі відходи – 32,70  грн.
  • промислові відходи – 33,50  грн.

У 2021 році  значно зріс, та у 2022 році очікується зростання розміру мінімальної заробітної плати, вартості запасних частин.

Коригування проводиться лише тих  складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення:

  • в зв’язку з введенням в дію Закону України «Про ринок електричної енергії» зросла вартість електроенергії для споживачів
  • З 1 грудня 2021року  мінімальна заробітна плата зросла з 6000 грн. до 6500 грн ., а також ця сумма буде з 1 січня 2022 року. Планується подальше збільшення мінімальної заробітної плати з 1 листопада 2022 року  до 6700 грн. Таким чином витрати на оплату праці, у зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати, зросли в 2021 році на 9 %, а в 2022 ще на 3%, що сумарно дає 12%.

 Наразі, діючий тариф є збитковим і не забезпечує відшкодування усіх витрат . Причиною перегляду тарифів на вивезення та розміщення побутових відходів стали  суттєві зміни в законодавстві України, щодо порядку формування та затвердження тарифів  на комунальні послуги.

 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 318 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» розроблену Мінрегіоном на виконання вимог Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон). Законом усунена неврегульованість на законодавчому рівні щодо термінів у сфері поводження з побутовими відходами та положень щодо затвердження і оплати послуг з перероблення та захоронення побутових відходів, змінено систему взаємовідносин, що виникають у процесі надання та споживання послуг з поводження з побутовим відходами.

Реалізація Закону вимагала внесення змін до нормативно-правових актів у сфері поводження з побутовими відходами, тому постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року №318 внесено зміни до слідуючих постанов:

- № 1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів» від 26 липня 2006 р.  ;

- № 1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» від 10 грудня 2008 р.;

- № 1173 «Питання надання послуг з вивезення побутових відходів (Порядок проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів) » від 16 листопада 2011 р..

Відповідно  «Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 р. № 1010, підприємства у цій сфері зможуть виконати вимоги Закону,а саме:

- тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами складаються з  суми тарифів на послуги з збирання, вивезення та захоронення (зберігання) побутових відходів;

З прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 318 Правила надання послуг у сфері поводження з побутовими відходами, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 р. № 1070, викладено в новій редакції:

- назви послуг приводяться у відповідність до вимог Закону;

На даний час існуючий тариф є збитковим і не відшкодовує витрати, необхідні для нормального функціонування підприємства.

В структуру діючого тарифу були закладені показники, які змінились на даний час, збиткова діяльність пов’язана з невідповідністю тарифу тим витратам, які несе підприємство.

Основними причинами невідповідності фактичної собівартості діючого тарифу є:

  • підвищення рівня мінімальної заробітної плати;
  • підвищення вартості паливо мастильних матеріалів;
  • збільшення витрат на оплату послуг банку;
  • збільшення суми  екологічного податку;

Плановий тариф на прийняття, видалення та захоронення побутових, виробничих та промислових відходів на 2022 рік:

Найменування відходів

Повна собівартість,

грн./куб.м.

Середній базовий тариф, грн./куб.м.

Побутові відходи

35,37

34,80

Виробничі відходи

34,30

34,20

Промислові відходи

35,37

35,00

Пропозиції та зауваження  щодо  встановлення тарифу на надання послуги з захоронення побутових відходів в такому розмірі надсилати включно у письмовій формі та на електронну пошту .

Зауваження та пропозиції надсилаються до ВК «ЕКОЛОГІЯ» за адресою: 67725 Одеська область, Білгород-Дністровський район, вул. Шабська, 41, тел.(068)990-92-80, e-mail: vk.ecologia@gmal.com

Голова ВК «ЕКОЛОГІЯ»

                                                  С.А. Огрохін


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь