A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Відзначення Дня Гідності та Свободи в Шабівській громаді

Дата: 23.11.2021 10:35
Кількість переглядів: 856

Фото без описуВідповідно до  Указу Президента України від 13 листопада 2014 року   в Шабівській громаді  відзначили День Гідності та Свободи.  З  метою збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людей, національних інтересів нашої держави, в селах Шабівської сільської ради були проведені,  в тому числі з використанням медіа-ресурсів  та із суворим дотриманням карантинних вимог  інформаційні, комунікативні, освітні та тематичні заходи під єдиним гаслом: «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ!».

В КЗ «Центр дозвілля молоді» села Салгани пройшла інформаційна виставка –роздум «Я бажаю Україні…!». В цей день учасники заходу згадували події, які були пройдені на шляху європейського розвитку, і людей, чия відвага вплинула на хід історії. «У нас одна мета - розбудова демократичної, незалежної та економічно сильної країни. І ми щиро віримо  в те, що ми разом її досягнемо» - головний меседж заходу. З вірою у найкраще майбутнє, діти  створили плакат-розмальовку з побажаннями для своєї рідної країни - України!

 Завідувачка клубом села Софіївка провела для своїх односельців тематичне відео інформування «З  Днем Гідності та Свободи !».

В селі Адамівка, в бібліотеці – філії КЗ «Публічна бібліотека Шабівської громади» пройшла година пам'ятї  «Україна - країна нескорених» для учнів 4 класу Адамівської школи. Для читачів була представлена виставка «Майдан у серці українців».

В селі Польове, біля пам'ятника зібралися мешканці села та представники Шабівської громади щоби в скорботі схилити голови перед пам'яттю загиблих українців та вшанувати пам'ять Григорія Горчака, старшого прапорщика Державної прикордонної служби України, який народився в с. Польове та загинув на сході України у липні 2014 року.

Спогадами поділилися сестра Григорія Антоніна Олійниченко та друг Олександр Бізін. Вони розповіли про героя та зазначили, що нажаль і сьогодні на сході гинуть украінці. Вічна слава Героям!

В селі Шабо, в   КЗ «Публічної бібліотеки Шабівської громади», для учнів-читачів 4-А класу ШОЗЗСО І-ІІІ ст. проведений бібліореверс «За Україну, за її волю», де пригадали події, які відбувалися в нашій державі і на Майдані, про революцію Гідності та Свободи, а бібліотекар ознайомила присутніх  з книгами про ці події і запропонувала  переглянути відеоролик «Небесня Сотня». Закінчилась зустріч хвилиною мовчанням.

В Будинку культури села Шабо   була проведена тематична  година з учнями старших класів «Тебе не зламати, Україно!» Старшокласники та гуртківці  прослухали інформацію, щодо цієї дати, висловили своє прийняття та відношення до неї, та поняття і значення її у житті та історії держави.

На всіх заходах вшановували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні й усіх, хто віддав життя у боротьбі за мир, за правду, за справедливість, за нашу свободу та  покладали квіти до пам`ятників. Червоною стрічкою та  головним закликом  творцям сьогодення  пролунали слова: потрібно своїми щоденними справами доводити, що ми дійсно прагнемо розбудувати єдину, цілісну, потужну Державу - рідну Україну.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь