A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

В Одеській області працюють над спільним проєктом Білгород-Дністровська міська та Шабівська сільська територіальні громади

Дата: 29.09.2021 14:43
Кількість переглядів: 986

Фото без опису23 вересня 2021 року відбулося перше ознайомче засідання робочої групи в онлайн режимі в рамках реалізації проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю» за підтримки Програма «U-LEAD з Європою» відповідно до грантової угоди між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) для Білгород-Дністровської міської та Шабівської сільської територіальних громад. Модератором заходу виступив Експерт із налагодження співробітництва територіальних громад Юрій Ямковой, який підготував презентаційні матеріали щодо співробітництва територіальних громад та поінформував учасників про основні положення Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Ю. Ямковой зазначив, що  співробітництво територіальних громад, безумовно, важливий інструмент у їх діяльності та розвитку, що сприяє економії фінансових ресурсів за рахунок згуртованості суміжних громад на шляху вирішення питань спільного соціально-економічного та культурного розвитку, підвищення якості надання послуг населенню.

В рамках  проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю» передбачено  комплекс заходів, результатом яких повинно стати  підписання Договору про співробітництво та подальше розроблення проєкту, що буде реалізований спільними зусиллями територіальними громадами.

Шляхом співробітництва, можливе створення спільної набережної вздовж Дністровського лиману та розроблення туристичного веломаршруту, що дозволить вирішити проблему нераціонального використання рекреаційно-туристичного потенціалу громад та збереження навколишнього середовища. Учасники зустрічі погодились, що в  результаті впровадження даного проєкту очікується покращення туристичної та інвестиційної привабливості регіону, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, створення нових робочих місць. Також розглянули можливість залучення до співпраці Мологівської та Староказацької територіальних громад.

Крім того,  відбулося обговорення складу робочих груп територіальних громад для участі у Проєкті.

Наприкінці заходу представники громад обговорили та погодили Дорожню карту реалізації Проєкту, що допоможе об’єднати зусилля у вирішенні спільних проектів для громад Білгород-Дністровського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь