A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Особиста відповідальність про здоров’я

Дата: 09.08.2021 11:19
Кількість переглядів: 310

В Білгород-Дністровському міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  продовжується цикл групових занять присвячених Тижню здоров’я для суб’єктів пробації.

5 серпня 2021 року для підопічних відділу пробації було проведено лекцію з елементами тренінгу на тему: «Особиста відповідальність про здоров’я», за участю соціального працівника філіалу Всеукраїнської організації «Шлях додому» в м. Білгород – Дністровського - Наталії Крамаренко, яку організувала волонтер уповноваженого органу з питань пробації Олена Смолягович. Метою заходу було розширити поняття про здоровий спосіб життя, навчитись розрізняти добрі і погані звички і передбачати наслідки, які вони ведуть за собою, щоб бути здоровим і життєрадісним, виховувати принциповість, повагу до себе.

Під час заходу  обговорювали, які бувають шкідливі звички, але акцентували увагуна вживанні алкоголю та наркотиків, залежності від них, а також до яких це призводить наслідків: захворювання, які передаються статевим шляхом, скоєння кримінальних правопорушень, складні стосунки в сім’ї, тощо.Проаранжувалиосновні шляхи профілактики наркоманії, алкоголю, розвінчали поширені міфи про популярність і магічність  вживання  речовин. До того же, ангажували питання чому ж, знаючи якої шкоди завдають ці речовини здоров’ю ми  намагаємося випробувати себе і часто потрапляємо у «пастку» залежності, з якої важко, а то й взагалі неможливо вибратися. В процесі роботи відбувсяконструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктамипробації, які поділились своїми враженнями,  досвідом та ставленням до свого власного життя.

Наталія Крамаренко проінформувала учасників заходу про роботу  організації,  в якій можна отримати кваліфіковану допомогу і всебічну підтримку протягом усього перебування на обліку та супроводження на початку самостійного ведення абсолютно тверезого способу життя, вільний від наркотиків і алкоголю,  індивідуальний підхід до кожного клієнта, а також гарантують забезпечення повної конфіденційності і нерозголошення особистих даних.

Клієнтам пробації була роздана інформаційна література даної тематики та засоби контрацепції, яку надала Наталія Крамаренко, а також соціальним працівником Всеукраїнської організації запропоновано провести акцію пройти швидкі експрес тести для визначення інфекційних захворювань, нащо останні надали свою згоду.Представники Білгород-Дністровського міськрайонного відділу пробації також прийняти участь в проходженні скринінг- тестуванні.

Дуже важливо зберегти те, що маємо. Від нас самих залежить, що ми оберемо - шлях до здоров'я чи навпаки. Живіть здоровим життям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь