A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Робота по профілактиці залежності.

Дата: 09.06.2021 08:15
Кількість переглядів: 298

Фото без описуЦікаво, що майже всі види залежностей базуються на захопленнях, які притаманні людям (робота, ігри, художня, наукова, технічна творчість, подорожі, спорт, протилежна стать, дегустація їжі тощо...) Життя наших сучасників наповнене ризиком виникнення великої кількості різноманітних залежностей і щороку їх кількість зростає. Споживацькі суспільства пропонують своїм громадянам все більше і більше видів задоволень, які можуть за певних обставин перетворитися у нові види залежностей. Як тут не згадати слова Паскаля: «Хто входить у двері щастя через двері задоволень, той, як правило, виходить через двері страждань».

Виникає запитання: «Як, коли, за яких умов звичайні захоплення людини перетворюються в залежності?».  Все визначається мірою, доречністю і здатністю контролювати самою людиною ці заняття. Допоки те, чим займається людина, не перешкоджає їй виконувати усі обов’язки, які забезпечують її життє здатність (і які часто-густо вона добровільно прийняла), не впливає негативно на її здоров’я, здоров’я оточуючих, стосунки з людьми – це ще просто захоплення. Проте межа, що розділяє захоплення і залежності, дуже тонка та й у кожного своя.

Практично завжди та чи інша залежність виникає у процесі певної активності, поведінки, дій, акцій. Найбільше проявляється вона у поведінці, що характерна для одного із видів залежностей.

8 червня 2021 року психологом Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  для під облікових суб’єктів пробації проводились індивідуальні та групові заходи на тему «Тонка межа».

В ході заходів було охарактеризовано основні види залежностей а також акцентовано увагу на особливості людини, що можуть сприяти виникненню залежної поведінки. Учасники за допомогою вправ намагалися аналізувати причини залежностей та їх вплив на своє життя та життя оточуючих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь