A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Онлайн-семінар на платформі ZOOM для осіб категорії 45+

Дата: 19.04.2021 16:20
Кількість переглядів: 297

У зв’язку з поширення коронавірусу, пошук  нової роботи значно ускладнився. Усі зіткнулись з новими реаліями на ринку праці, особливі труднощі виникають у безробітних громадян 45+. 14 квітня 2021 року на базі Білгород-Дністровського МРЦЗ був проведений  онлайн-захід на платформі ZOOM.

Його метою стало  подолання стереотипів учасників щодо можливості працевлаштування осіб старше  45-ти років, мотивування до навчання впродовж життя та подальшого розвитку професійної кар’єри.

         Безробітні громадяни ознайомилися із сучасним комплексом  соціальних послуг, які надає служба зайнятості, перевагами легальної зайнятості, ризиками нелегальної трудової міграції, умовами та термінами навчання за направленням служби зайнятості в Одеському ЦПТО ДСЗ.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Анастасія Земляна також   надала інформацію з приводу одноразового отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб віком старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту та страховий стаж не менше 15 років, шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Розповіла про можливості пошуку роботи за допомогою інтернет-ресурсів Державної служби зайнятості, акцентувала увагу на актуальних вакансіях. 

До заходу долучилася провідний юрисконсульт  Білгород-Дністровського  МРЦЗ Ольга  Михайличенко. Вона  надала інформацію  стосовно  прав та обов’язків зареєстрованих безробітних, «обставин, що можуть стати причиною припинення реєстрації  безробітного та у разі необхідності повернення сум виплаченого забезпечення та вартості надання соціальних послуг».  Навела декілька життєвих прикладів, які стали причиною припинення реєстрації безробітного  з поверненням сум матеріальної допомоги по безробіттю.

Протягом заходу виникло питання: «яким є ідеальний вік для праці?». Фахівці служби зайнятості впевнені, що кожен  може працювати в будь-якому віці, розкриваючи свої сильні сторони.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь