A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Зняття агресії

Дата: 27.01.2021 11:21
Кількість переглядів: 360

Змінюючи критерій оцінки ситуації (тригер), ми з часом зможемо міняти первинні почуття і емоції.

 

Першим кроком розвитку емоційної компетентності є фіксація факту наявності емоції в конкретний момент життя та її розуміння, наприклад – гнів, розчарування, пригніченість, сум, страх, неспокій, радість… Іноді людина може переживати дві та більше емоцій одночасно. Усвідомлення емоції передує її вираженню.

26 січня 2021 року  психологом Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Оленою Чумак, спільно з представниками Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб Юлією Вороніною та  Ольгою Взглядовою було проведено тренінг-семінар на тему «Агресія», для засуджених осіб міра покарання яких не пов’язана з позбавленням волі.

Протягом заняття учасники визначали зміст базових понять  „агресія”, „агресивність”, „агресивна поведінка”. В процесі бесіди акцентували увагу на основних ознаках агресивної поведінки, причин її виникнення, емоції та почуття, що виникають у жертви та нападника.

Психолог відділу розповіла правопорушникам про вправи, виконання яких допоможе їм швидко опанувати себе та свої вчинки, способи саморегуляції і контролю та як ефективно побороти свій гнів і вирішити будь-яку ситуацію без шкоди для себе та оточуючих.

Спеціалісти центру соціальних служб акцентували увагу до такої актуальної теми сьогодення як «домашнє насилля». Пригадали, які бувають види насилля та обговорили як і яким чином можна запобігти даному негативному явищу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь