A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Онлайн-зустріч "Питання цифрової трансформації громад"

Дата: 16.12.2020 15:55
Кількість переглядів: 444

Фото без описуСьогодні, 16 грудня, в рамках співпраці із Програмою EGAP та Міністерством цифрової трансформації України представники Шабівської сільської ради прийняли участь у онлайн-зустрічі із Директоратом регіональної цифровізації Мінцифри.

 

Під час зустрічі були обговорені питання цифрової трансформації громад та співпраці щодо розвитку зазначеного напрямку в тому числі і в Шабівській громаді, а саме:

 

-   проблеми та напрямки розвитку електронних реєстрів та захист персональних даних громадян, що в них зберігається

-   вдосконалення нормативно правової бази щодо державних інформаційних ресурсів

-   участь мінцифри у процесі цифрової трансформації громад та допомога громадам на шляху до цифровізації

 

Крім того, під час зустрічі було презентовано декілька проектів онлайн-платформ, які планується запустити протягом 2021 року.

 

Сергій Гунько, координатор з цифровізації регіонів Програми EGAP. презентував проект онлайн платформи «Дія. Цифрова громада», призначення якої – зібрати всі шаблони документів, проекти, інструменти та інформацію щодо їх впровадження, які можуть стати в нагоді громадам у процесі цифрової трансформації.

 

Соломія Паславська, головний спеціаліст експертної групи регіональної цифровізації та електронних місцевих сервісів і послуг Директорату регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації України продемонструвала проект онлайн-маркетплейсу, який у вигляді каталогу містить інформацію про всі існуючі в Україні інструменти е-урядування, е-демократії та впровадження е-сервісів.

 

Нагадуємо, що Шабівська сільська рада продовжує співпрацю із Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), яка розпочата на початку 2020 року. Програма EGAP впроваджується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Швейцарії. В рамках цієї співпраці для Шабівської громади в напрямку цифрової трансформації, е-урядування та е-демократії проведено соціологічне дослідження; освітні заходи, як для працівників сільської ради і освітніх закладів, так і для мешканців громади; придбано та успішно використовується для потреб громадян  спеціальний автоматизований комплекс «Мобільний кейс".

Завтра, 17 грудня 2020 р. об 10:00 годині на платформі Zoom для всі охочих жителів Шабівської громади, які зацікавлені в механізмах цифрової демократії та їх розвитку в Україні, відбудиться черговий онлайн-тренінг щодо використання інструментів електронної демократії –  «Підключення до Платформи Е-DЕМ: як зробити так, щоб інструменти запрацювали» та «Сервіс Відкрите місто та аналоги»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь