A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

СТОП НАСИЛЬСТВО

Дата: 15.12.2020 15:40
Кількість переглядів: 352

Щорічно в Україні впродовж грудня  проводяться заходи проти насильства з метою  привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. На жаль, домашнє насильство для України стало буденністю.

 Відповідно до закону “Про попередження насильства в сім’ї” насильством в сім’ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім’ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують права і свободи члена родини як людини та громадянина, завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров’ю.

Фактично кожна третя жінка в Україні потерпає від домашнього насильства. Чоловіки також стають жертвами домашнього насильства. Утім, у них набагато вищий ризик зазнати насильства з боку незнайомців. Жінки та діти найчастіше стають жертвами насильства з боку тих, кого вони знають.

Коли діти живуть у сім’ях, де чиниться насильство, у них порушується психіка, і не тільки тоді, коли кривдять їх особисто, а й тоді, коли знущаються з близьких їм людей (найчастіше це їхні матері). Для хлопців-підлітків спостереження за насильством у сім’ї – один із чинників підліткових правопорушень і криміналізації в зрілому віці.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» від 22.08.2018 № 658 спрямована на реалізацію положень законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» і передбачає оперативну взаємодію зазначених у постанові суб’єктів.

Тільки разом і за чіткої взаємодії всіх відповідальних служб можливе досягнення результатів в активній протидії такому принизливому для  людської гідності явищу  як насильство в сім’ї.

Якщо ви стали свідком домашнього насильства щодо своїх близьких, рідних, знайомих, дітей перш за все звертайтесь до Національної поліції - 102

Також можна звернутись до Національної «гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 

0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)

або відділу з питань соціального захисту та охорони здоров’я сільської ради.

 

Найнебезпечніший співучасник домашнього насильства – мовчання!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь