Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

За Шабівською сільською радою визнано спадщину відумерлою

Дата: 08.12.2020 09:53
Кількість переглядів: 755

Фото без описуЮридичною службою Шабівської сільської ради  було підготовлено та подано до суду позовну заяву про визнання спадщини відумерлою стосовно прав на спадкове майно померлих громадян Звездун М.В. та Звездун В.Г., які мешкали за адресою: с.Софіївка, Білгород-Дністровського району.

Рішенням Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області було визнано відумерлою спадщину померлих Звездун М.В. та Звездун В.Г та передано цей житловий будинок,  як відумерлу спадщину, територіальній громаді в особі Шабівської сільської ради.

Вважаємо за доцільне звернути увагу мешканців громади

Відповідно до ст. 1220 ЦК України, спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою. Часом відкриття спадщини є день смерті особи або день, з якого вона оголошується померлою.

Згідно із статтею 1222 ЦК України, спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті на життя спадкодавця і народженні живими після відкриття спадщини.

Відповідно до статті 1270 ЦК України, для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.

Відповідно до статті 1272 ЦК України, якщо спадкоємець протягом строку, встановленого ст. 1270 ЦК України, не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її.

Згідно зі статтею 1277 ЦК України, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов`язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

Юридична служба Шабівської сільської ради доводить до відома власників або спадкоємців, які ще не оформили та не зареєстрували своє право власності на об’єкти нерухомості, про необхідність звернутись до відділу ЦНАП з заявами про реєстрацію права власності. У разі, якщо спадкоємці не оформили своє право на спадкове майно, Шабівська сільська рада буде вимушена звернутись до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області про визнання спадщини відумерлою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь