A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Міжнародний День ненасильства

Дата: 12.10.2020 08:37
Кількість переглядів: 329

Фото без описуЗ тих пір, коли людині прийшла в голову думка нехтувати життям і здоров’ям собі подібного, вона старанно почала шукати будь-яку причину, щоб реалізувати її, поступово забуваючи про цінності життя як такого. Застосовуючи насильство, а іншим шляхом цього досягти не можливо, людина використовувала всю свою силу, залякування або владу, сіючи навколо себе біль і страждання, смерть і всілякі каліцтва.

Мотиви насильства настільки різноманітні й цинічні, що інший раз навіть дивують. Може вистачить? Це питання, було піднято на одній із сесій Генеральної Асамблеї ООН. Результатом деяких дебатів з’явилася резолюція № A/RES/61/271. 27-го червня 2007-го року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй встановила один своєрідний всесвітній святковий день - Міжнародний день ненасильства (Міжнародний день боротьби проти насилля). Цей день відзначають, починаючи з 2007 року, щорічно 2 жовтня.

Напередодні, 1 жовтня 2020 року, психологом Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Оленою Чумак для засуджених осіб, міра покарання яких не пов’язана із позбавленням волі, проведено тренінг «День ненасильства».

Метою проведення заходу було з’ясувати суть поняття насильства, розвинути знання про відповідальність за свої дії та вчинки, сформувати не байдуже відношення до проблем жорстокості та насильства, надати інформацію про те, як можна захистити себе, свою гідність і права.

В ході тренінгу засуджені виконували різні вправи та тести, мали змогу переглянути відеоролики про агресію та насилля. Наприкінці тренінгу суб’єкти пробації висловили свої враження та відчуття.

Тема складна для обговорення, але ці питання слід обговорювати і не тримати в собі тяжкі переживання. Маємо сподівання, що наші спільні зусилля матимуть позитивний результат!

 

Тетяна Тараненко,

Білгород-Дністровський міськрайонний відділ

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь