A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Для підвищення правосвідомості учнів старших класів шкіл громади

Дата: 10.09.2020 16:37
Кількість переглядів: 345

Фото без описуЩо таке корупція? Конфлікт інтересів? Які причини корупції і як її подолати? Як зробити громаду відкритою у питаннях використання бюджетних коштів? Саме ці питання за ініціативою керівництва Шабівської ОТГ 08 вересня обговорили учні старших класів шкіл с. Шабо № 2 та с. Салгани під час 2 кава-зустрічей, які були присвячені антикорупційній тематиці.

Представники ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» спільно із учнями Шабської ОТГ під час заходу ознайомились з роботою та повноваженнями антикорупційних органів України, спробували визначити причини виникнення корупції, обговорили питання подолання факторів виникнення корупції та визначили перелік заходів, які необхідно зробити для їх подолання. Окремо було обговорено питання розробки Антикорупційної програми для Шабської ОТГ, яка дозволить зробити діяльність місцевої влади ще більш відкритішою та прозорою.  Слід також відзначити, що до участі у обговоренні долучились викладачі, адміністрацій закладів де проходили кава-зустрічі та представники управління освіти, культури, молоді та спорту.

З метою закріплення матеріалу учні провели інтерактивну гру, де у форматі практичних завдань розібралися яким чином можна попередити можливі корупційні дії та розробили ймовірні варіанти власної поведінки у реальному житті.

За результатами проведених ігор команди учасники отримали пам’ятні спортивні призи та продовжили обговорення за чаюванням з солодощами.

Означені заходи надали можливість молоді зрозуміти, що саме їх активна участь в управлінні місцевими справами створить успішне майбутнє Шабівської ОТГ та надають можливість для залучення додаткових інвестицій та розвитку громади.

Кава-зустрічі відбуваються в рамках реалізації проекту Центру Доброчин / Dobrochyn Center «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», за фінансової підтримки Програми МАТРА Embassy of the Netherlands in Ukraine та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь