A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Консультування суб’єктів пробації на тему «Вибори до місцевих рад в Україні».

Дата: 12.08.2020 08:29
Кількість переглядів: 511

Фото без описуВ рамках дії консультаційного кабінету 11 серпня 2020 року відбулась  онлайн-зустріч начальника Білгород-Дністровського бюро правової допомоги Олени Боян з підобліковими Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області на тему «Вибори до місцевих рад в Україні». Дана зустріч проходила в режимі ZOOM-конференції.

В ході заходу Олена Боян проінформувала учасників  про те, коли і яким чином в цьому році відбудуться вибори до місцевих рад. Зокрема повідомила, що 1 липня набрала чинності постанова ЦВК "Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання". Вона  роз’яснила суб’єктам пробації, що необхідно зробити громадянину України без "прописки", щоб реалізувати своє виборче право  та в яку установу можна звернутись з цього приводу.  Нагадала учасникам про можливість право виборця перевірити та уточнити свої дані у списках виборців та про відповідальність у разі порушення виборчого процесу. 

Також зазначила, що з 1 липня 2020 року громадяни з інвалідністю та маломобільні люди завдяки інтернету можуть онлайн звернутися до органу ведення державного реєстру виборців щодо свого включення до реєстру, внесення змін до своїх ідентифікаційних персональних даних у реєстрі, зміни своєї виборчої адреси, внесення змін до відомостей про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно, виправлення неправильностей у Реєстрі стосовно змісту своїх персональних даних та інше. Щоб подати заяву онлайн, потрібен кваліфікований електронний підпис, а до заяви необхідно додати копії документів, що підтверджують ці зміни. Через карантинні обмеження рекомендується подавати заяву онлайн.

Під час проведення заходу учасники мали змогу ставити запитання, які їх цікавили та уточнювати хвилюючу їх інформацію.

 

Тетяна Товстига

Білгород-Дністровський МР відділ

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь