A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ

Дата: 15.05.2020 16:18
Кількість переглядів: 1744

Фото без описуВідповідно до ст. 53 ЗУ “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” у разі смерті пенсіонера особам, які здійснили  його поховання, виплачується допомога на поховання пенсіонера в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент  смерті.

Працівники відділу обслуговування громадян (сервісних центрів)  управління обслуговування громадян приймають документи для оформлення виплат за разовими дорученнями (виплата допомоги на поховання, недоотримана пенсія, виплата за шість місяців наперед у зв’язку із виїздом на кордон) та надають консультації і роз’яснення із зазначених питань (які документи необхідно надати, в якому розмірі виплачується допомога на поховання, особливості виплат внутрішньо переміщеним особам і т.д.).

 Для виплати допомоги на поховання надаються наступні документи:

- заява щодо виплати допомоги на поховання по формі 10

- оригінал  паспорту та ідентифікаційного номеру одержувача допомоги на поховання;

- оригінал свідоцтва про смерть;

- оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідки про смерть;

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за необхідності).  

У разі реєстрації смерті за межами України подається свідоцтво про смерть, або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентними органами іноземної держави.

Пакет  документів для оформлення виплат за разовими дорученнями  (в день звернення особи) передається для опрацювання до відділів, секторів з питань виплати пенсій управління з питань виплати пенсій.

Начальником/заступником начальника відділу з питань виплати управління з питань виплати пенсій (в день звернення особи) на зворотній стороні витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або довідці про смерть або свідоцтві про смерть (у разі реєстрації смерті за межами України)  робиться запис із зазначенням дати та суми, яка належить до виплати, і завіряється печаткою

Спеціалісти відділу з питань виплати пенсій управління з питань виплати пенсій оформляють разові доручення (в день звернення особи) за формами В2-М та  В3-М, визначених додатками № 2 та № 3 “Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв'язку”, затвердженої спільним наказом Міністерства транспорту та зв'язку України, Міністерства праці та соціальної політики України  від 28.04.2009 № 464/156 та постановою правління Пенсійного фонду України від 28.04.2009 № 14-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 02.07.2009 за № 592/16608 (далі — Інструкція).

Сформовані та підписані разові доручення (в день звернення особи) для одержання допомоги на поховання (у випадку коли особа виявила бажання отримати разове доручення на руки) передаються до відділів/секторів (сервісних центрів) обслуговування громадян управління обслуговування громадян під підпис у журналі.

Оформлені разові доручення (в день звернення особи) реєструються спеціалістами відділів/секторів обслуговування громадян (сервісних центрів) управління обслуговування громадян в книзі реєстрації видачі разових доручень на виплату допомоги на поховання та в книзі реєстрації видачі разових доручень на виплату пенсій, соціальних допомог згідно із додатками  № 9 та № 10 Інструкції та  видаються спеціалістами обслуговування громадян особі, яка звернулася за виплатою допомоги на поховання, під підпис у журналі.

  Реєстр разових доручень на виплату пенсій, соціальних допомог (форма В4-М Інструкції), супровідний опис відомостей на виплату пенсій, соціальних допомог (форма В5-М Інструкції), опис списків разових доручень, разом з бланками разових доручень (крім тих що видані на руки)  наприкінці робочого дня у день їх оформлення доставляються працівником органу Пенсійного фонду  до спеціально визначеного об'єкту поштового зв'язку. Контролююча особа виплатного об'єкту поштового зв'язку,  після перевірки  наданих  документів,  підписує   другий примірник  Реєстру разових доручень та провидить виплату  по разовим дорученням, особам яки звернулися за виплатою допомоги на поховання.

Згідно пункту 1.5 Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв'язку” разове доручення  на виплату допомоги на поховання дійсні тільки до кінця місяця, в якому вони були виписані

Відповідальний спеціалістами відділу з питань виплати пенсій  на документах (на витязі з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або на довідці про смерть, згідно з якими проведено виплату допомоги на поховання), після підтвердження її виплати проставляється штамп "Оплачено" із зазначенням дати виплати. Документи для виплати допомоги на поховання зберігаються в окремій справі у відділах/секторах з питань виплати пенсій управління з питань виплати пенсій.

Відповідальний  спеціаліст відділу з питань виплати пенсій управління з питань виплати пенсій в книзі реєстрації видачі разових доручень на виплату допомоги на поховання та в книзі реєстрації видачі разових доручень на виплату пенсій, соціальних допомог згідно із додатками  № 9 та № 10 Інструкції проставляє дату оплати разового доручення.

Допомога на поховання не виплачується у разі смерті особи, яка перебувала на повному державному утриманні у відповідній установі, крім випадків, коли поховання здійснюється особою, яка зобов'язалась поховати померлого.

Відповідно до Статті 61.ЗУ “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”   в разі смерті пенсіонера з числа військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом  членам його сім’ї або особі, яка здійснила його поховання, виплачується  допомога в розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави.

 

Начальник відділу з питань виплати пенсій №4                                                 

С.ПРОЗОРОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь