Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Про заходи на території громади щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19

Дата: 20.03.2020 18:08
Кількість переглядів: 1045

Фото без описуСьогодні, 20 березня, на засіданні виконавчого комітету Шабівської сільської ради прийнято  рішення № 40/2020 «Про заходи по запобіганню поширення коронавірусу  COVID-19 на території Шабівської об’єднаної територіальної громади». Цим рішенням узагальнено ухвалені комісією ТЕБ і НС Шабівської сільської ради рішення та невідкладні дії керівництва і відповідних посадових осіб сільської ради, якими визначено першочергові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, зробило їх обов’язковими до виконання на території об’єднаної громади та створені умови для притягнення до відповідальності винних у порушенні карантинних обмежень осіб.

 

Зокрема на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19):

 

забороняється робота суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

скасовано до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх виконавчих органах Шабівської сільської ради.

Керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності, які розташовано на території Шабівської об’єднаної територіальної громади, повинні:

-        вжити заходів щодо самоізоляції усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;

-        максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;

-        запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику, чи мали контакт з такими;

-        передбачити режим регулярного провітрювання та проведення відповідних дезінфекційних заходів службових приміщень, в яких розміщено працівників.

Виконавчим комітетом доручено керівництву Виробничого управлінню житлово-комунального господарства забезпечити посилений контроль за дотриманням протиепідемічного режиму на об'єктах водопостачання і водовідведення населених пунктів громади та не допускати протягом дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни,  нараховування неустойки (штрафи, пеню) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, а також припиняти/зупиняти надання житлово-комунальних послуг мешканцям громади у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі.

Виконкомом також визначено перелік посадових осіб сільської ради, які уповноважені складати адміністративні протоколи за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень Шабівської сільської ради та її виконавчого комітету  з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Звертаємо увагу мешканців громади, суб’єктів торгівельної діяльності та сфери надання послуг, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» в Україні запроваджена адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам.

 

Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя. Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь