A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Дороги пам’яті – дороги Афганістану»

Дата: 12.02.2020 08:17
Кількість переглядів: 583

«Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає

А біль Афгану - навіки,

В душі чомусь не замовкає…»

 

Фото без описуВійна в Афганістані – це трагедія, незагоєна рана. У серцях родин, які втратили найдорожче, вона не закінчиться ніколи. Війна, що тривала десятиліття, скалічила долі тисяч воїнів, багатьом коштувала життя.

15 лютого Україна вшановує пам'ять учасників бойових дій на території інших держав,  а також 31-у річницю виводу військ із Афганістану.

Цей день назавжди увійшов в історію як знаменна дата, коли було поставлено останню крапку у кровопролитній війні в Афганістані. Ми віддаємо данину пам’яті та поваги загиблим, висловлюємо слова підтримки живим.

11 лютого 2020 року представником Білгород-Дністровської центральної бібліотеки ім. М. Горького Оленою Штереб проведено захід «Дороги пам’яті – дороги Афганістану» для клієнтів Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії «Центр пробації» в Одеській області.

Розпочався  захід кадрами з документального  фільму  про Афганську війну, створеним на основі  зйомок тих часів. Унікальні чорно-білі кадри, не завжди чіткі,  але вражають своєю жорстокою правдою і трагізмом, стали  тим фоном, на якому  розгорнулася  розмова й нахлинули спогади.

Голова профспілки ветеранів Афганістану Пітюков Євген Петрович та воїни-інтернаціоналісти полковники у відставці Лавріненко Іван Олександрович, Гончарук Микола Олександрович поділилися спогадами про ті буремні роки. Присутні привітали воїнів-інтернаціоналістів і побажали  їм здоров’я.

Ця зворушлива зустріч – данина пам’яті всім, хто брав участь в бойових діях, тим, хто бачив війну. Бої закінчуються, а історія вічна…

 

Тетяна Тараненко,

Білгород-Дністровський міськрайонний відділ філії

ДУ «Центр пробації» в Одеській області

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь