A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ В БІЛГОРОДІ-ДНІСТРОВСЬКОМУ

Дата: 03.10.2019 10:32
Кількість переглядів: 490

Фото без описуВибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, і без перебільшення можна сказати, що для старшокласників – це завжди проблема номер один. Саме тому професійна орієнтація учнівської молоді є одним з головних напрямків служби зайнятості. В рамках проведення Всеобласного тижня профорієнтації «Моє майбутнє в моїй громаді» Білгород-Дністровським міськрайонним центром зайнятості проведений профорієнтаційний, яскравий масовий захід «Ярмарок професій». Відкрила захід директор Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості Ніна Принц і побажала майбутнім випускникам не помилитися з вибором професії, знайти своє покликання, отримати достойну професію та стати справжніми професіоналами своєї справи: «Нехай натхнення і жага творчого пошуку будуть вашими вірними супутниками, життя – багатогранним і плідним, шлях до професійного зростання успішним».

У проведенні «Ярмарку професій» прийняли участь служби міста Білгород-Дністровського та міста Одеси, а саме пожежна частина, відділ поліції, прикордонний загін, військові частини А 4217 та А 3955,  Одеська національна академія харчових технологій, ТОВ «Белста», ТОВ «Оріон», коледж природокористування і комп’ютерних технологій, професійний будівельний ліцей, морський рибопромисловий технікум, Старокозацький ліцей, економіко-правовий коледж. А найголовніше – до Білгород-Дністровського на Ярмарок завітали майстри  ДНЗ «Одеського центру професійно-технічної освіти ДСЗ», які представляли майже тридцять актуальних професій. Взагалі присутні на заході мали змогу ознайомитися з особливостями 150 професій та спеціальностей.

Завдяки співпраці центру зайнятості з управліннями освіти на захід завітало близько тисячі учнів міста, району та чотирьох об’єднаних територіальних громад. Учні змогли спробувати себе у різноманітних професіях, пройти майстер-класи, посидіти у службових авто, потримати в руках зброю, погладити собаку-слідчого, бути свідками захоплення порушника службовою собакою.

Крім того, до нас приєдналися студенти 3 курсу педагогічного коледжу, які супроводжували 8 команд – учасників квесту. Кожна команда успішно пройшла усі локації, виконали всі завдання і отримали заохочувальні солодкі призи. А найбільш активні знавці професій, прийняли участь у конкурсі, зібрали найбільшу кількість фішок, пройшовши індивідуальні майстер – класи, і отримали від центру зайнятості цінні призи: флешку на 32 ГБайта, навушники, селфі палку. Захвату дітей не було меж.

Вперше, протягом профорієнтаційного заходу, на прохання центру зайнятості,  військова частини А 4217 розгорнула польову кухню, і всі охочі долучитися до збройних лав могли скуштувати справжню армійську кашу з м’ясом і узвар від шеф-кухаря. Спонсором польової кухні виступив керівник КП «Фортеця», депутат Білгород-Дністровської міської ради Морозов Олександр Володимирович. До того ж на ярмарку учні поринули у епоху лицарів та прийняли участь у лицарських боях. Ознайомились діти і з професіями майбутнього – планувальник smart-міста, інженер- робототехнік, онлайн коуч, city-фермер.

Дуже приємно, що музичне та творче супроводження заходу забезпечили працівники Будинку культури міста Білгорода-Дністровського, а чистоту в парку – працівники МЦ «Благоустрій». Саме завдяки їх кропіткій праці у імпровізованому містечку майстрів створена приємна атмосфера, яка сприяла проведенню профорієнтації.

Мета заходу була досягнена: діти ознайомилися з професіями, прийняли участь у майстер-класах, ознайомились з учбовими закладами міста Білгород-Дністровського та Одеси. Представники навчальних закладів показували свої презентації, розповідали про умови та етапи вступу, навчально-матеріальну базу закладу, професійний склад викладачів, свої досягнення. Всі запрошені представники навчальних закладів намагалися якомога більше розповісти про цікаве й насичене студентське життя. Важливо також те, що працівники, які представляли свої професії на «Ярмарку Професій», дійсно люблять свою справу і з задоволенням демонстрували переваги улюбленої роботи, що сприяє формуванню у дітей правильного уявлення про майбутню кар’єру. Кожен учень зміг спробувати себе у ролі пожежника-рятувальника, полісмена, військового, лікаря, інженера, кухаря, кондитера, кравця, перукаря, манікюрника, слюсаря, газоелектрозварника і ще багато ким. І все це для того, щоб визначитися – ким бути у майбутньому.

Тож, учні отримали не тільки актуальну та корисну інформацію, а й гарний настрій. Адже ознайомлювали їх з особливостями кожної професії справжні професіонали, фахівці своєї справи.

Отримана інформація є цікавою і корисною, але вибір залишається за школярами. Щоб вдало обрати професію, потрібно прислухатись до своїх побажань, врахувати результати тестування, взяти до уваги поради батьків вчителів та затребуваність фаху на сучасному ринку праці

Бажаємо, щоб дитяча мрія стала реальністю, щоб кожен мав змогу обрати в майбутньому не просто професію, а улюблену справу.

 

 

Директор Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості Ніна Принц

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь