A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Громадські та інші роботи тимчасового характеру – один із напрямків співпраці роботодавця і служби зайнятості

Дата: 30.09.2019 13:14
Кількість переглядів: 502

Фото без описуДля роботодавців громадські та інші роботи тимчасового характеру – це реальна можливість швидко задовольнити оперативні потреби у кадрах та виконати певні види робіт; оцінити професійні здібності та особистісні якості тимчасових працівників і врахувати це при підборі кандидатів на постійну роботу.

 

Для отримання послуг для підбору робочої сили на тимчасові роботи, роботодавцеві потрібно подати до центру зайнятості інформацію про потребу в робочій силі для укомплектування тимчасових робочих місць. Відповідно до пункту 5 Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 175, з особами, які беруть участь у громадських роботах тимчасового характеру, роботодавці укладають у письмовій формі строкові трудові договори для працевлаштування на створені тимчасові робочі місця на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів, і у триденний строк інформують  про це центр зайнятості. 

 Незважаючи на те, що громадські роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, але на людину, яка бере участь в таких роботах поширюються всі соціальні гарантії (оплачуються внески і податки, лікарняний, умови праці відповідають встановленим законодавчим нормам). Переважним правом на участь в громадських роботах належить безробітним, які не отримують допомоги і безробітним, які перебувають на обліку в центрі зайнятості понад 6 місяців.

Так протягом 2019 року за сприянням  Білгород-Дністровського міськрайонного  центру зайнятості на громадські роботи на інші роботи тимчасового характеру було працевлаштовано  306 осіб з числа зареєстрованих безробітних.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь