Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Про забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах сільської ради у літній період 2018 року

Дата: 12.07.2018 16:55
Кількість переглядів: 644

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ?????????????? ?????¶?µ?¶???° ?±?µ?·???µ???°                       Шановні громадяни!

          З настанням спекотного періоду  та завершенням жнив у господарствах району спостерігаються факти спалювання стерні та виникнення пожеж,  що призводить до знищення біорізноманіття та лісових смуг.

При спалюванні стерні, соломи і пожнивних залишків, в результаті  згорає гумус найбільш родючий поверхневий шар, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту.

Разом з стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла суттєво підвищити врожайність у наступні роки. А на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур’яни.

Виконавчим комітетом Шабівської сільської ради 27.06.2018 року прийнято рішення №103/2018 «Про забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах сільської ради у літній період 2018 року», згідно якого заборонено сільськогосподарським підприємствам, селянським (фермерським) господарствам проводити спалювання стерні та сухої трави на полях.

Доводимо до відома, що відповідно до п.1 та п.2 ст.245 Кримінального кодексу України за знищення або пошкодження лісових масивів, стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом передбачено штаф від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2-х до 5-ти  років, або позбавлення волі на той же строк.

Якщо ж ті самі дії призвели до загибелі людей, масової загибелі тварин або до інших тяжких наслідків – винних осіб карають  позбавленням волі на строк від 5-ти до 10-ти років.

Шановні громадяни, нехтування або невиконання елементарних правил пожежної безпеки, недбалість чи необережність громадян, а також навмисні підпали завжди обертаються пожежами, які завдають людям багато болі та страждань!  Будьте уважними  та обережними !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь